Om föreningen

Abrahamsberg är en stadsdel i Västerort inom Stockholms kommun. Stadsdelen gränsar till Riksby, Stora Mossen, Ålsten, Olovslund och Åkeslund. Abrahamsberg är ett av Stockholms större smalhusområden. På grund av sina byggnader uppförda i gult tegel kallas stadsdelen ibland för "den gula staden". 

Föreningen

Vår bostadsrättsförening består av två byggnader, med adress Rörläggarvägen 15 och 17. Byggnaderna byggdes 1939 och ligger högst upp i Abrahamsberg, parallellt mot Västerled. I december 2015 förvärvade föreningen fastigheten Katekesen3 på tomträtt i Stockholms kommun. Av föreningens 14 lägenheter är 13 upplåtna med bostadsrätt och 1 med hyresrätt. Föreningen består av 18 medlemmar. Totalarea för båda fastigheterna uppgår till 805 m2. 

Fastigheterna värms upp av både bergvärme och olja. 

Till föreningen hör gemensamma utrymmen i form av  tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Tvättstugan finns på nedre botten, och man behöver inte gå utomhus för att ta sig dit. Föreningen har även ett gemensamt cykelförråd.

Vanligt förråd finns för varje lägenhet på ca 2 - 3 m2. 

Området

Abrahamsberg erbjuder inte bara närhet till grönområden, parker och trevliga små butiker utan också gångavstånd till närliggande torg med bagerier och restauranger. I Abrahamsberg finns både en blomsterhandel och ett café samt ett härligt brasseri för den som inte vill ta sig in till Stockholms city för en middag. 

Ett stenkast från Abrahamsberg ligger Ålsten där man både kan avnjuta en glass på Scarfó, sushi eller pizza. Vid Nockeby Torg kan man slinka in på Nockeby Bageri och köpa dagsfärskt bröd och vid Alléparken finns både Park Bageri och Äppelvikens bokhandel. Det är ett bara fåtal av alla alternativ som finns tillgängliga! 

Abrahamsberg är ett mysigt område för den som vill bo nära stadskärnan men samtidigt ha gångavstånd till naturen. 

 

Välkommen!